5 Vlaamse titels voor BMX 2000 DESSEL

Afgelopen weekend werd er in het Kempense Ravels gestreden om de Vlaamse titels in de verschillende categorieën.
Ruim 600 deelnemers kwamen opdagen tijdens deze kampioenschappen en een voor een zorgde ze voor spannende en mooie wedstrijden met uiteindelijk de verdiende winnaars.
De rijders van off-road club BMX 2000 DESSEL hebben het meer dan goed gedaan tijdens deze kampioenschappen, met 5 titels, 3 tweede plaatsen en 7 derde plaatsen mogen we meer dan tevreden zijn zegt de voorzitter Frank Smets.
In de voormiddag was het Billie Goossens die meteen raak schoot bij de girls van 8-9 jaar, zij wist een sterke start af te ronden met de overwinning.
Jools Melis wist van start tot finish de heersen bij de boys van 10 jaar, na het mislukte Nationaal kampioenschap was dit voor Jools een mooi geschenk, een titel dewelke hij de voorgaande jaren nog al een keer won.
Pjotr Paeshuyse kwam dit weekend vol met twijfels aan de start want na vier weken geen competitie te hebben gehad en met een schouder die nog niet helemaal genezen is was het idd afwachten wat het ging worden, maar dit verliep bijzonder goed en hij wist zowel de manches als de kwart, halve en de finale te winnen van start tot finish bij de boys 14 jaar.
Eindelijk nog een keer een titel voor Pjotr want dat bleek de laatste jaren toch het zwarte beestje te zijn voor hem.
Brett Jacobs gaf de ganse wedstrijd niets prijs, na het winnen van de manches kwart en halve wist hij ook in de finale kopstart te nemen en gaf deze niet meer uit handen bij de boys 15 jaar.
Ook weer es een titel voor Joffrey Wouters bij de junior men, na een spannende wedstrijd wist Joffrey ook de titel te nemen bij de junior men en dat was ook nog een keer een opsteker voor hem.
Verder waren er 3 tweede plaatsen van Nick De Proost, Roy Van Aken en Talitha Van Hoof,
7 derde plaatsen van Rune Raeymaekers, Marthe Goossens, Wout Geukens, Jinke Verbraeken, Erkkie Raeymaekers, Stef Lauwers en Mathijs Verhoeven.
Het seizoen loopt stilaan op zijn einde en met nog twee topcompetitie wedstrijden en één Flanders cup te gaan kan de club uit Dessel nu al terug blikken op alweer een zeer geslaagd seizoen.