BMX 2000 DESSEL PAKT 10 OVERWINNINGEN OP DE PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN

Afgelopen zondag werden er in het wielercentrum van Wilrijk de provinciale kampioenschappen BMX verreden.

De datum was zeer ongelukkig gekozen voor deze wedstrijd want midden in de vakantie periode zijn er toch heel wat mensen op vakantie en kunnen ze dus niet deelnemen wat natuurlijk jammer is voor deze rijders en zeker ook voor de organisator, neem daarbij nog het feit dat deze wedstrijd verplicht te rijden is voor alle licentie houders van 12 jaar en ouder en dan weet je dat er heel wat mensen voor een dilemma komen te staan. Maar toch waren er heel wat rijders van BMX 2000 DESSEL afgezakt naar Wilrijk en zij hebben meer dan behoorlijk gepresteerd.

Zo waren er bij de jeugd onder de twaalf jaar waar er geen officiële titels worden uitgereikt toch vier jongens die de overwinning wisten te pakken, Thijs Wynants werd eerste Antwerpenaar bij de jongsten, Rune Raeymaekers, Sem Boeckx en Jools Melis wisten ook te winnen in hun leeftijd.

Bij de categorieën voor de officiële titels was het nog zes keer raak voor de Desselse club, met Robbe Meerts, Wout Geukens en Yannick Wolf waren de titels bij de twaalf, veertien en vijftien jarigen voor Dessel.

Stijn Strackx wist zowel bij cruiser klasse als bij de boys 17 jaar en ouder de titel te pakken en tot slot was er de overwinning in de elite voor Joffrey Wouters en in de elite categorie was ook het zilver en brons voor Dessel met Ghinio Van De Weyer en Mathijs Verhoeven.

Na de zeer succesvolle nationale, Europese en wereld kampioenschappen bewijst de Desselse club ook nu weer dat het harde werk binnen de club zijn vruchten afwerpt.