Jools Melis Brons EK BMX

Brons op EK BMX voor Jools Melis en een eerste plaats voor Maxime Breugelmans in de challenge categorie

Na een onderbreking van een jaar wegens het annuleren van het EK in Dessel vorig jaar heeft het EK dan toch dit jaar plaats gevonden in Zolder België, weliswaar in een afgeslankte versie door de nog steeds geldende corona regels maar iedereen boven de 13 jaar kon deelnemen aan zowel de challenge categorieën als in de kampioenschap klassen. In totaal waren er zowat de helft van een normaal EK aanwezig wat ervoor zorgde dat er alsnog mooie en spannende wedstrijden te zien waren.

Ook vanuit BMX 2000 DESSEL waren er heel wat rijders ingeschreven en zij bewezen dat de goede resultaten op het BK van vorige week geen toevalstreffers waren.
Er waren dan ook heel wat rijders die probleemloos door de kwalificaties kwamen en zelfs tot in de halve finale raakten in de challenge categorieën.
In de finale zagen we uiteindelijk vier clubrijders terug waaronder Roy Van Aken die een knappe prestatie alweer afrondde met een vierde plaats.
Sem Boeckx kende een moeilijk begin van de wedstrijd maar groeide elke reeks naar een hoger niveau om uiteindelijk een dik verdiende zevende plaats mee naar huis nam.
Verona Van Mol ging voor een podium plaats en was goed op weg daar zij zonder problemen de halve finale wist te winnen maar kwam dan in de tang te zitten in de start van de finale en kwam uiteindelijk binnen op een vierde plaats.
En tot slot zagen we Maxime Breugelmans naar haar vijfde Europese challenge titel rijden zonder ook maar één reeks over te laten aan de concurrentie, zij kwam afgetekend en dik verdiend als eerste over de finish.

Op zaterdag werden de kampioenschap klassen reeds afgewerkt en daar zagen we twee eerstejaars junioren mooie dingen doen, zo kwam Jorrit Maes zonder grote problemen in de achtste finale terecht maar moest zich daar toch uiteindelijk gewonnen geven en werd uitgeschakeld.
Wel dik verdiend in de finale terecht gekomen was Jools Melis die na een mislukte start zijn harde inzet beloond zag met een bronzen medaille op dit EK.

Op zondag reed Jools ook nog mee in de landen ploegen tijdrit waar hij samen met twee andere landgenoten ook nog de zilveren medaille nam.
We kunnen dus wel degelijk stellen dat het een succesvol EK is geworden en kijken we nu al uit naar het WK in het Nederlandse Papendal in de derde week van augustus als tenminste corona geen roet in het eten komt gooien.

Volgend jaar wordt het EK opnieuw verreden in België en krijgt BMX 2000 DESSEL opnieuw de kans om het geannuleerde EK van 2020 alsnog te organiseren en laats ons hopen zonder corona regels deze keer.