BRONZEN MEDAILLE VOOR MARTHE GOOSSENS OP WK

Ook de leden van BMX 2000 DESSEL hebben natuurlijk deel genomen aan het WK BMX in eigen land.

Met 3130 deelnemers was dit natuurlijk geen sinecure om tot de finale door te dringen, maar toch hebben de leden van Dessel het er goed vanaf gebracht.

Marthe Goossens werd een week terug nog Europees kampioen maar moest nu tevreden zijn met de bronzen medaille, nadat ze vorig jaar de titel pakte in Rotterdam was de hoop ook nu weer hoog voor het verlengen van die titel bij de girls van 13 jaar, maar daar lukte ze net niet in.

Maar derde worden op zo een druk bezet WK is natuurlijk meer dan goed.

Verder waren er nog knappe prestaties van enkel jeugd rijders die knap een halve finale witen te halen en enkel door pech uit de finale werden gehouden, Thijs Wynants, Jenthe Oeyen, Sem Boeckx en Billy Goossens slaagde daar in, verder waren er nog zeven kwart finales en nog enkel rijders die door de reeksen kwamen.

Bij de championship klassen was het Mathijs Verhoeven en Wouter Segers die de eer hoog moesten houden, beide reden een bijzonder knap WK maar wisten ze zich niet te plaatsen voor de finale.

Samen gevat mag men in Dessel wederom tevreden zijn met de progressie die de jongeren aan het maken zijn en ziet de toekomst er hoopvol uit.