Flanders cup op het vernieuwde JOEL SMETS BMX CICRCUIT DESSEL

Op 13 augustus wordt de eerste van twee wedstrijden verreden op het volledig vernieuwde JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark Brasel in Dessel.
Eind 2016 begon BMX 2000 DESSEL met een volledige make over van het oude circuit om de komende jaren weer te kunnen voldoen aan de UCI normen en zo weer Europese wedstrijden te kunnen organiseren in Dessel.
Maar voor het zover is komen er twee wedstrijden op nationaal niveau aan met de Flanders cup op 13 augustus en op 3 september de topcompetitie.
De eerste wedstrijd zal zeker een test zijn voor het nieuwe circuit want het is toch altijd afwachten hoe de wedstrijden gaan verlopen en misschien moeten er dan achteraf nog wel wat aanpassingen gebeuren want een wedstrijd is toch nog wel wat anders dan trainingen die er al volop gegeven worden.
Tijdens deze Flanders zullen alle Belgische topper present tekenen en daaronder ook de toppers uit eigen rangen die net zoals alle andere leden het beste van zichzelf zullen willen geven op hun eigen circuit.
Tijdens deze wedstrijd is er ook de mogelijkheid voor beginners, jongens en meisjes vanaf 5 jaar die willen kennis maken met de BMX-sport, zij kunnen de dag zelf inschrijven met een dag licentie.
De inschrijvingen is op zondag van 8.15 tot 9.30 uur en de eerste start wordt gegeven om 10.30 uur.
Wie meer info wil bekomen kan altijd terecht op de website en facebook pagina van de club.

Info FC