Geslaagde provinciale kampioenschappen BMX in Dessel

Afgelopen weekend werd er in Dessel op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT gestreden om de provinciale titels in de leeftijdsklassen van 12 jaar en ouder.
Met 665 deelnemers mag men gerust stellen dat het een zeer geslaagde wedstrijd is geweest.
Wel jammer dat het in de namiddag behoorlijk slecht weer begon te worden, zo slecht dat men tijdens de finales de wedstrijd even hebben moeten stil leggen.
In de voormiddag onder droge omstandigheden reden ook de jeugd hun wedstrijden, maar deze jonge leeftijdscategorieën van 5 tot 11 jaar rijden niet voor de officiële titels.
Het was al van 2013 geleden met het Europees kampioenschap dat er in Dessel nog een kampioenschap werd verreden en daarom waren ook de rijders van de club er op gebrand om zich nog een keer te tonen voor eigen publiek.
In de jeugd categorieën waren er toch mooie overwinningen voor Eline Wynants bij de allerjongste girls van 5/6 jaar, Billy Goossens deed hetzelfde bij de girls van 9/10 jaar en Sem Boeckx wist ook de overwinning te pakken bij de boys van 10 jaar.
In de namiddag was het dan de beurt aan de rijders van 12 jaar en ouder en zij kregen meteen volledig andere weeromstandigheden voor geschoteld want het weer sloeg helemaal om en de regen kwam met bakken uit de hemel gevallen.
In deze categorieën behaalde de club 4 titels binnen waaronder toch wel twee van de belangrijkste met Mathijs Verhoeven bij de elite, jij won twee van de drie manches en wist zich zo tot provinciaal te kronen als eerste jaar elite.
Brent Vanhoof heeft ook waargemaakt waar hij voor gekomen was en dat de titel nemen in ofwel de cruiser categorie of die in junior men, het werd de laatste, Brent reed een knappe finale en wist zijn eerste titel te pakken van dit seizoen.
Eerder werd Talitha Vanhoof ook kampioen bij de dames van 19 jaar en ouder en Roy Van aken deed hetzelfde bij de mannen van 19 jaar en ouder, Roy vorig jaar nog als elite aan het werk maar dit jaar toch een stapje terug gezet.
Binnen twee weken komt er ook het Vlaams kampioenschap aan in Gent en ook daar zullen de rijders van BMX 2000 DESSEL willen mee spelen voor de titels.