INFO ivm MTB kids series + MTB open race Dessel 1 maart 2015

afiche kids2015

 

OPEN MOUNTAINBIKE WEDSTRIJD EN KIDS SERIES TE DESSEL OP 1 MAART

Op 1 maart is het weer zover, dan wordt het nieuwe mountainbike wedstrijd seizoen weer op gang geschoten in Dessel.

Het is stilaan een gewoonte aan het worden dat men in Dessel op en rond het JOEL SMETS BMX CIRCUIT de seizoen opener organiseert en dat  is ook in 2015 weer het geval, en dit met een open MTB race voor zowel licentie als niet licentie houders en de eerste manche van de vernieuwde kids series, voorheen de kid schallange.

De open race wordt jaar na jaar meer en meer gesmaakt bij de deelnemers en dat is te merken aan het aantal deelnemers welk elk jaar nog steeds toeneemt, ook dit jaar belooft het weer een topwedstrijd te worden in de verschillende categorieën.

Zo is er een sterk bezette reeks voor renners onder de 40 jaar en een gecombineerde wedstrijd voor renners ouder dan 40 jaar die samen rijden met de dames alle leeftijden en de youth series welke renners zijn van 15 tot 18 jaar licentiehouders.

In de open categorieën kan iedereen deelnemen, dus ook de gevestigde toertochtrijder of de beginner, verzekerd ben je via de licentie of de dag licentie.

Voor de open categorieën is er ook prijzengeld voorzien en allerlei andere prijzen, er is ook een apart podium voor de 40 en jonger, 40 en ouder, dames en youth series.

De MTB kids series van wielerbond Vlaanderen  is ook een succesformule als je ook hier ziet dat er elk jaar meer deelnemers komen afgezakt naar Dessel, deze series staat open voor alle licentie houders van 7 tot 14 jaar, zowel jongens als meisjes met een apart podium, maar ook de niet licentiehouder kan hier komen proeven van de mountainbike sport, zij kunnen inschrijven bij de dikke banden reeks en die staat open voor jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar in twee verschillende categorieën.Bij de kids krijgt elke deelnemer een aandenken.

Het parcour wordt al jaren aanzien als een van de meest verrassende parcoursen uit het circuit, het is een zeer uitdagend parcour in de bossen met single tracks, zandbak enz. maar elk jaar opnieuw is ook de BMX startheuvel een uitdaging voor de deelnemers.

Dit jaar zijn er weer enkele wijzigingen doorgevoerd, zo zal de startzone en finish anders liggen en zijn er enkele verrassende heuveltjes bijgekomen.

Wie dus een volle dag wil genieten van de mountainbike sport in de Kempen kan vanaf 7.30 uur reeds terecht voor de inschrijvingen van de open race en de kids series start vanaf 11.00 uur met de inschrijvingen.

Alles vind plaats in het sportpark in Brasel Dessel op en rond het BMX circuit met de kantine van de sporthal op de tweede verdieping als inschrijflokaal, alsook kleedkamers en kantine is dit jaar op de bovenverdieping.

Meer info vind je steeds op www.bmx2000.be