JEUGDOPLEIDINGEN BMX EN MTB

In Januari en Februari worden er bij BMX 2000 DESSEL weer de jaarlijkse jeugdopleidingen verzorgt, deze opleidingen zijn nodig voor de jeugd voor het kunnen bekomen van de licentie en dit van 5 tot 14 jaar in alle wieler disciplines.

In Dessel worden deze opleidingen gedaan in BMX en mountainbike door zeer ervaren trainers en opleiders, trainers die reeds jarenlange wedstrijd ervaring hebben.

De opleidingen worden reeds een tiental jaren gedaan in de BMX discipline maar sinds vier jaar ook specifiek voor de jonge mountainbikers.

De mountainbike discipline is in de Kempen nog steeds niet zo gekend als wedstrijdsport, zeker niet bij de jeugd en daar wil men in Dessel verandering in brengen.

Recreatief zijn er al genoeg jongeren die de sport beoefenen maar in wedstrijdverband nog niet al te veel, wat de reden hiervoor is, is moeilijk te achterhalen.

Dit jaar ziet men in Dessel toch weer een lichte stijging in het leden aantal, een vijftien tal wedstrijdrijders gaan in het volgend seizoen van start in de jeugdcategorieƫn.

Dit kan nog gerust hoger worden indien er nog jongeren de weg naar de club weten te vinden de komende weken.

Wie dus in 2014 met een wedstrijdlicentie wil starten in zowel BMX als MTB kan zich nog altijd opgeven bij BMX 2000 DESSEL, de opleidingen starten de eerste week januari.

Alle info vind u op dezet site.

MTB Opleidingen