JOEL SMETS BMX CIRCUIT OPEN VOOR IEDEREEN DEZE ZOMER

Net zoals de afgelopen 16 jaar is ook nu weer het BMX circuit in het sportpark Brasel in Dessel geopend op elke woensdag en zaterdag namiddag tussen 13.30 en 16.00 uur.

Tijdens deze uren kan iedereen met of zonder ervaring in de BMX sport hier gratis terecht om over het volledig nieuwe JOEL SMETS BMX CIRCUIT te razen.

Al wat je moet doen is een lange broek aandoen en een shirt met lange mouwen, handschoenen, knie en elleboog beschermers zijn altijd aan te raden en natuurlijk een helm op zetten.

Voor wie geen fiets en of helm heeft kan deze altijd ter plaatse huren.

Het volledige circuit is de afgelopen winter volledig vernieuwd met als meest opvallende vernieuwing de 5 meter hoge startheuvel, hier is ook rekening gehouden met de aller kleinsten en met de jongens en meisjes die het niet meteen zien zitten om vanaf 5 meter naar beneden te rijden, daarom is er ook een mogelijk om op de startheuvel vanaf 3 meter naar beneden te rijden.

Langs het BMX circuit ligt er ook nog een kleine kids track waar men de beginselen van de sport onder de knie kan krijgen.

Er wordt niet alleen rekening gehouden met BMX’ers, maar ook met de mountainbikers want langs de kids track loopt er nog een mountainbike trail waar de jeugd dan weer hun techniek op de mountainbike kan aanscherpen, ook dit is vrij toegankelijk.

Terwijl de kids hun ding doen kunnen de ouders en familie rustig op het terras van het clubhuis toekijken hoe hun kids het circuit verkennen.

Het circuit is enkel gesloten voor iedereen op de volgende datums wegens eigen club activiteiten,

22 juli, 12 augustus en 2 september.

Wie meer info wenst over het JOEL SMETS BMX CIRCUIT of de club BMX 2000 DESSEL kan zich steeds wenden tot de website van de club www.bmx2000.be