KNAPPE PRESTATIES VOOR BMX 2000 DESSEL OP BK

Afgelopen weekend waren er de nationale kampioenschappen BMX in Zolder op het circuit waar eerder dit jaar al de Europese rondes en een wereldbeker plaats vond.
Met een grote opkomst van rijders en publiek met daarbij nog spannende wedstrijden kunnen we spreken van geslaagde kampioenschappen.
Ook de leden van Dessel waren weer aanwezig om hun beste beentje voor te zetten en ook dit jaar scoorden zij goed over de ganse lijn.
In de voormiddag was het de beurt aan de jeugd om te strijden voor de overwinning en daar wist Jaro Spooren zijn gemiste overwinning van vorig jaar nu wel te verzilveren, hij won met overmacht.

Sem Boeckx hield het iets spannender, hij reed een knappe wedstrijd en sloeg pas toe in de laatste bocht waar hij de kopman voorbij ging en zo naar de overwinning reed.
Verder waren er nog tal van podium plaatsen voor de rijders van Dessel en kunnen zij tevreden terug kijken op dit kampioenschap.
In de namiddag was het dan de beurt aan de rijders van 12 jaar en ouder en ook daar weer mooie wedstrijden en resultaten.

Jools Melis liet gisteren geen enkel puntje liggen en ook in de finale liet hij meteen zijn bedoelingen zien, namelijk winnen wat hij ook deed, voor de tweede maal op rij pakt hij de titel.
Bij de belangrijkste categorieƫn deden de Desselse leden het ook verre van slecht, zo was er een mooie derde plaats voor Brett Jacobs bij junior men die na een mindere periode weer goed op weg is om terug de aansluiting te krijgen met de top in deze categorie.

Bij de elite moest Mathijs Verhoeven zijn titel verdedigen en dat heeft hij in een spannend kampioenschap dan ook gedaan met verve.
Mathijs hield in de spannende finale reeks het hoofd koel en wist meteen kopstart te nemen en hield deze vast tot aan de finish, dit is zijn tweede nationale titel bij de elite.
Wouter Segers wist na een val eerder op de dag nog het brons te veroveren.

Volgend jaar worden de nationale kampioenschappen verreden in het eigen Dessel op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT en daar kijken de eigen leden nu al naar uit.
Nu op naar de Europese en wereldkampioenschappen de komende weken.