Marthe Goossens Wereldkampioen en Brett Jacobs brons op WK BMX

Gisteren is het wederom een hoogdag geworden voor BMX 2000 DESSEL.

Afgelopen dagen werd er in Rotterdam Ahoy gestreden om de wereld titels in alle jeugd categorieƫn, met meer dan 2800 deelnemers is dit een record aantal deelnemers en is het bewijs dat de sport nog steeds in stijgende lijn zit.

Ook vanuit Dessel vertrokken er weer een 15 tal rijders richting Rotterdam om te proberen die fel begeerde finale plaats te verover en uiteindelijk te kunnen meedingen naar de titel.

Eentje is daar met veel klasse in geslaagd, na haar vierde Europese titel twee weken geleden in Denemarken pakt Marthe Goossens nu ook de wereld titel bij de dames van 12 jaar.

Na het winnen van al haar reeksen gevolgd door een tweede plaats in de kwart en halve finale kwam ze ook in de start van de finale als tweede door de eerste bocht, wat toen volgde was een ware triller, bij het insturen van de tweede bocht ging Marthe onderdoor bij de wereldkampioen van vorig jaar, een Australische en samen gingen ze richting laatste bocht waar Marthe het uiteindelijk haalde en zo lag de weg open naar haar eerste wereld titel, vorig jaar derde en nu de gouden medaille.

Marthe is een van de weinige dames die de perfecte techniek beheerst om het de komende jaren nog ver te schoppen in het BMX wereldje.

Enkele finales later was het de beurt aan brett Jacobs die na drie mooie reeksen het even moeilijk kreeg in de kwart en halve finale maar uiteindelijk toch de finale bereikte, daar moest hij jammer genoeg vanop de buitenste startplaats vertrekken maar Brett nam een super start en kwam uiteindelijk als derde de bocht door, in de laatste bocht ging de nummer twee nog onderuit maar door dat Brett zich moest inhouden door die val kwam hij net wat snelheid te kort om de tweede plaats te behouden, maar toch een zeer knappe prestatie na de ook al zilveren medaille op het afgelopen EK.

Verder wisten bij de jeugd nog een mooie vierde plaats noteren van Jaro Spooren bij de allerkleinste boys, Jaro die pas lid is geworden van club scoort dus meteen in zijn eerste wK.

Rijders die net de finale misten is altijd zuur natuurlijk, maar op een WK is dit zeker geen schande, zo was er een zesde plaats in de halve finale voor Jenthe Oeyen bij jongsten, een achtste plaats in de halve finale voor Jools Melis en een zesde plaats voor Billie Goossens bij de girls.

 

In het weekend komen ook nog onze junioren en elites in actie, daar meer over volgende week maandag.