PERSVOORSTELLING off-road club BMX 2000 DESSEL

Seizoen 2013 ;

Het afgelopen jaar was voor off-road club BMX 2000 DESSEL zowat het meest succesvolle jaar uit het 14 jarig bestaan van de club, eerst was er de succesvolle organisatie van de mountainbike kids schallange met wederom een record aantal deelnemers, daarna volgde de organisatie van de allereerste organisatie ooit in België van de strider cup, een demo wedstrijd voor de allerkleinsten en vervolgens natuurlijk de finales van het Europees kampioenschap BMX met ook hier een record aantal deelnemers van 1903 uit 25 verschillende landen.
Voor deze organisatie heeft de club dan ook verdiend een nominatie gekregen voor de European BMX hall of fame, kregen ze een prijs uit handen van Vlaams Minister President Kris Peeters en werden ze voor de achtste keer verkozen tot sportclub van sportief Dessel.

Seizoen 2014 ;

Wat het aankomende seizoen betreft staat er ook weer heel wat te gebeuren met allereerst de bouw van het nieuwe clubhuis langs het JOEL SMETS BMX CIRCUIT, welk zal moeten klaar zijn tegen de eerste nationale topcompetitie BMX op 4 mei, maar daarvoor is er natuurlijk wederom de seizoen opener in het mountainbike op 2 maart met de nodrugs MTB kids challange en de open MTB race voor zowel licentie als niet licentie houders.
Het MTB parcour werd in de wintermaanden heraangelegd met een heus stukje Ardennen in de Kempen, er werd een hele rotspartij neergelegd op een kleine afdaling wat de aantrekkingskracht weer moet verhogen in de Desselse bossen.
Op 7 juni is er dan nog een MTB organisatie en op 9 september wordt er voor de tweede maal de strider cup georganiseerd.

 

Rijders in 2014 ( BMX ) ;

In de afgelopen wintermaanden zijn er ook dit jaar weer enkele leden gestopt en zijn er vertrokken en bijgekomen  in de club.
Zo is 3 voudig wereldkampioene Kjelle Poets op haar eigen gaan rijden, dus zonder club en is Karo Vertessen vertrokken naar circuit Zolder, daarvoor in de plaats is dan weer Bo en Sam Illegems gekomen en is nationaal junior kampioen Wouter Segers de club komen vervoegen.
Met de dames te vertrekken zal de club natuurlijk wel wat moeten inboeten wat betreft het behalen van nationale titels, maar daarentegen zijn toch weer enkele jongeren goed op dreef om deze plaatsen over te nemen al wordt de concurrentie elk jaar groter.
Zo zal de concurrentie bij de junior en elite categorie behoorlijk zijn, en dit al in eigen rangen want de club telt hierin heel wat deelnemers, zo zal het bij junioren spannend worden tussen nieuwkomers in deze categorie Mathijs Verhoeven en Jens Phillipsen en de gevestigde waarden zoals Jona Laenen, Joffrey Wouters en Wouter Segers, de laatste twee waren afgelopen seizoen dan ook de nummers één en twee.
Bij de elite zijn er dan natuurlijk Europees kampioen Toon Jacobs, Roy Van Aken, Ghinio Van De Weyer  en Maveric ceycens die de strijd zullen aangaan met bv Brian Warnier uit Walonie.
Bij de jeugd is het vooral uitkijken naar heel wat rijders die in 2013 ook al top waren en die zeker dit jaar nog beter willen doen, zoals Brett Jacobs, Pjotr Paeshuyse, Wout Geukens, Marthe Goossens en bij de allerjongsten zijn er ook nog enkele aankomende talenten zoals een Sem Boeckx en rune Raeymaekers, maar het zijn niet enkel de vernoemde rijders want het is op het einde van het seizoen gebleken dat er nog een deel op vinkenslag liggen om dit jaar te schitteren.

Rijders in 2014 ( MTB ) ;

Onze mountainbikers hebben het vorig seizoen ook verre van slecht gedaan, steeds waren zij vooraan te vinden in de verschillende klassementen.
Dit seizoen is het leden aantal verdubbelt en komen er maar liefst 15 renners aan de start en dit vooral in het jeugd mountainbiken, hierbij zijn twee dames, Maxime De Staercke en Marthe Daems die dit jaar hun kans gaan wagen in een volledig seizoen MTB.
Hopelijk komt ook dit jaar Jasper Knaeps terug vooraan aansluiten en kan hij terug meedoen voor het podium en is het uitkijken naar een Nick Bruyninckx die half vorig seizoen weg viel door ziekte.

Trainers in 2014 ;

Onze BMX’ers kunnen dit jaar rekenen op de sportieve begeleiding van Bjorn Wynants die de allerkleinsten onder zijn vleugels heeft, Toon Jacobs en Matias Somers die de 9 tot 11 jarigen gaan begeleiden en Stefaan Huysmans die de 12 jaar en oudere rijders gaat klaar stomen, verder komt ook dit jaar Sander Bisseling uit Nederland weer één maal per maand de trainingen doen om zijn professionele ervaringen met onze trainers en rijders te delen.
Hoofdcoach blijft ook in 2014 Frank Smets die zorgt voor de schema’s enz.
Bij onze mountainbikers kunnen we dit jaar rekenen op Nick Van De Perre die de aspiranten voor zijn rekening neemt en dan zijn er nog twee ervaren competitie rijders die ook het trainersteam komen vervoegen voor 2014 en dat zijn Petra Mermans ( elite dames ) die de allerkleinsten traint en de ervaren Ronny Geerts ( masters ) die de nieuwelingen gaat begeleiden.
De club is bijzonder trots dat zij deze trainers in zowel BMX als MTB tot hun rangen kunnen noemen.

G-sport in  2014 ;

Dit jaar gaat de club ook weer door met haar G sport werking die in 2012 in leven geroepen is en momenteel telt de club 5 actieve leden en komen er op elke training die om de veertien dagen doorgaat nog een tiental jongeren training volgen vanuit het MPI in Oosterloo, de trainingen staan onder leiding van Frans Leyten.
BMX 2000 DESSEL is ook sinds vorig jaar een  officiële parantee club waardoor de G sport werking toch een extra dimensie krijgt.

Info ;

Voor meer info betreffende off-road club BMX 2000 DESSEL vzw kan u zich wenden tot,

Frank Smets
Frank.smets2@telenet.be
0478/92.63.39