Succesvol provinciaal kampioenschap voor BMX 2000 DESSEL

Afgelopen zondag werd er in Ravels gestreden om de provinciale titels BMX.

Met een 600 tal deelnemers, mooi circuit en veel publiek beloofde het een mooie zondag te worden in de Kempense bossen op het Vlasrietje.

Ook de leden van de Desselse club BMX 2000 DESSEL waren talrijk van de partij en lieten dan ook van zich spreken in de finales, met uiteindelijk drie challange overwinningen en vijf officiƫle titels mag men in Dessel weer terug kijken op een geslaagd provinciaal kampioenschap.

Bij de jeugd waren er mooie overwinningen voor Alexander de Vrij, Eline en Thijs Wynants.

Bij de girls van 11/12 jaar wist Billy Goossens de titel te pakken als jongste van het pak, Gebbe Sauvelliers won dan weer de finale bij de boys van 14 jaar van start tot finish.

Brent Vanhoof wist in een spannende spurt op de meet nog de overwinning af te snoepen in de cruiser klasse.

Roy van Aken was ook in Ravels weer heer en meester in de klasse men 19+ en tot slot in de elite was het wederom Mathijs Verhoeven die voor de tweede week op rij met de titel ging lopen, na vorige week de Vlaamse titel pakt hij nu ook de provinciale titel, en dit in zijn tweede wedstrijd na zijn schouder blessure.

De belangrijkste periode komt er aan binnen enkele weken met de nationale kampioenschappen in Zolder het eerste weekend van juli, de Europese kampioenschappen in Frankrijk het tweede weekend van juli en eind juli het WK in Amerika.

De rijders van Dessel zullen er alvast klaar voor zijn.