Topcompetitie te Dessel

Afgelopen zondag werd er in Dessel de derde manche verreden van de nationale topcompetitie.
Met 678 rijders ingeschreven en 1400 man publiek was het gisteren voor de organiserende club wederom een schot in de roos, alles verliep vlekkeloos, veel zon en veel sfeer.
De ganse regio Brasel werd gisteren dan ook weer overspoelt met BMX fietsen, het ganse sportpark was volledig afgesloten voor deze wedstrijd want de BMX sport groeit nog steeds, elk jaar komen er nog steeds nieuwe rijders bij alsook komen er ook nog steeds nieuwe circuits bij.
De rijders waren natuurlijk ook gemotiveerd omdat er nog punten te verdienen waren voor de kwalificatie voor het wereldkampioenschap eind juli in Rotterdam, dan zie je toch dat iedereen zijn beste beentje voor wil zetten en dat vertoond zich dan ook in de wedstrijden.
De eigen clubrijders presteren de laatste weken op een hoog niveau, dit dank zij de jeugdwerking van de club, elke keer opnieuw zie je de jongeren boven zichzelf uitstijgen en dat was ook nu weer het geval, ook nu waren er weer enkele die zich in de kijker wisten te rijden.
Zo zagen we bij de allerkleinste boys een jenthe Oeyen zijn eerste TC ooit winnen en bij de boys 7 zagen we Rune Raeymaekers naar een mooie derde plaats rijden.
Kato Keersmaekers werd mooi derde bij de jongste dames.
Jools Melis was niet te houden bij de boys 10 jaar en Billie Goossens deed hetzelfde bij de girls 9 en 10 jaar, zus Marthe werd vierde bij de boys 12 jaar en Gianni Gijbels wist ook een knappe vierde plaats te behalen bij de 13 jarigen.
Pjotr wist zijn tweede TC van het jaar te winnen bij de boys 14 en bij onze masters wisten Bjorn Wijnants ( trainer in Dessel ) en Erkkie raeymaekers plaats te nemen op één en twee.
Jinke Verbraeken, ook al weken in goeie doen werd knap derde bij de dames van 13/14 jaar.
Talitha Van Hoof reed de wedstrijd van haar leven en werd mooi derde bij de elite dames en tot slot stonden er vijf van de acht rijders van Dessel in de finale van de elite.
Ghinio Van De Weyer won deze finale, derde werd Wouter Segers, vierde Toon Jacobs, vijfde de her optredende Mathijs Verhoeven die ook meteen de jongste is in deze categorie en tot slot nog een zevende plaats voor Joffrey Wouters.
Na de succesvolle organisatie van het EK vorig jaar bewees de club ook nu weer dat ze op hoog niveau organiseren en werken.