Vlaams Kampioenschap BMX 2021

Zilver voor BMX 2000 DESSEL op het Vlaams interclub kampioenschap

Het afgelopen weekend werd er na een jaar onderbreking weer gestreden tussen de 24 Vlaamse BMX voor de titel van beste club van Vlaanderen.

Net zoals voor de corona was het ook nu weer de mooiste wedstrijd van het seizoen, deze keer waren we te gast in Aarschot waar er onverwacht veel deelnemers kwamen opdagen die allemaal de kleuren van hun club mee kwamen verdedigen.

Het mooie aan deze wedstrijd is dat iedereen telkens zijn beste beentje voorzet om zijn of haar club aan de titel de helpen en dat was ook nu weer het geval.

Zo zagen we de ganse dag door spannende wedstrijden en was het telkens wachten tot de omroepers van dienst de tussenstand vermelden en of dit spannend was, vanaf de eerste manche was het al duidelijk dat het tussen Dessel, Zolder en Keerbergen zou gaan voor de eindoverwinning en alle drie de clubs hebben gedurende de wedstrijd wel een keer de leiding in handen gehad en uiteindelijk kwam het neer op de resultaten welke behaald zouden worden in de finales.

Daar ging het uiteindelijk een paar keer mis voor de rijders van Dessel en dat kost natuurlijk meteen veel punten als de tegenstand het dan perfect afrond met als resultaat dat de overwinning verdiend naar Zolder ging met BMX 2000 DESSEL op de tweede plaats gevolgd door Keerbergen.

Op naar volgend seizoen dan voor een nieuwe poging maar eerst is er volgende zondag nog de laatste Topcompetitie en meteen ook de laatste wedstrijd alweer van dit korte seizoen ook in Aarschot.

Vlaams Kampioenschap BMX 2021 Vlaams Kampioenschap BMX 2021 Vlaams Kampioenschap BMX 2021