9 maal goud voor BMX 2000 DESSEL op het kampioenschap van Vlaanderen BMX

We kunnen niet ontkennen dat de BMX sport met de corona pandemie er ook onder geleden heeft maar de afgelopen weken zien we het aantal rijders toch weer stilaan toenemen op de wedstrijden.

Zo ook het afgelopen weekend tijdens het kampioenschap van Vlaanderen in Aarschot waar er een mooi deelnemersveld was en ondanks de regenval van de dagen voorzien lag het parcour er op zondag toch nog best goed bij zodat we aangename wedstrijden te zien kregen.

Ook de leden van BMX 2000 DESSEL waren talrijk aanwezig om te strijden voor de Vlaamse titels in de verschillende leeftijdscategorieën.

Met één challenge titel en 8 officiële titels mag men zeker tevreden zijn in Dessel.

Bij de boys 10 jaar was het Oliver Wyns die zorgde voor de enige Challenge titel bij de jeugd.

In de cruiser reeksen noteerden we een overwinning voor Kamiel Goovaerts bij de min 16 en bij de 30 en ouder voor Roy Van Aken.

Bij de boys 13 jaar was het Elias Hellebooge die zijn zoveelste titel mocht vieren en bij de boys 14 jaar was het eindelijk nu wel raak voor Vince Van Doorslaer en dat zelfde mocht zeker gezegd worden van Geoffrey De Wit bij de boys 15 jaar.

Ook bij de boys 16 jaar was het eindelijk een keer raak voor Senne Verelst en Verona Van Mol won de titel bij de games 17 en ouder.

Tot slot wist bij de elite mannen Jan Victor Vranckx de titel op zijn naam te zetten die van start tot finish de wedstrijd domineerde.

Het seizoen loopt stilaan ten einde maar eind oktober is er nog één belangrijke afspraak in Westerlo waar alle Vlaamse clubs onderling gaan uitmaken wie zich weer voor een jaar de sterkste club mag noemen en daar zijn ze in Dessel zeker op gebrand na een tweede en derde plaats de laatste jaren.