BMX 2000 DESSEL geeft opleiding voor ouders van de leden

De BMX club neemt een bijzonder initiatief op 19 oktober op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT.

Ze gaan namelijk de ouders van de leden laten ondervinden wat het precies inhoud om over een BMX circuit te rijden zodat zij beter snappen wat hun eigen kinderen beleven tijdens de trainingen en wedstrijden.

We kennen allemaal de roepende ouders langs de kant tijdens sportwedstrijden, pa of ma die hun zoon of dochter aanmoedigen, maar soms ook voorzien van de nodige kritiek als het even niet goed gaat, hier is niets mis mee als de kritiek terecht is en opbouwend maar we merken dat het soms ook anders is.

Omdat het meestal een compleet andere wereld is als je bv op de fiets zit dan wat je ziet langs de zijkant wil men in Dessel de ouders hetzelfde laten beleven als de sporters zelf.

Daarom wordt er op donderdagavond 19 oktober om 19.30 u een training georganiseerd enkel voor de mama’s en papa’s en zullen de kids aan de zijkant staan die avond.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de ouders net zo snel en behendig over het JOEL SMETS BMX CIRCUIT gaan rijden dan de kids, ieder zal dit op zijn eigen tempo en kunnen doen met de nodige begeleiding van de trainers van de club.

We willen natuurlijk ook geen ongelukken veroorzaken maar op deze manier hopen we dat ouders in de toekomst meer gaan nadenken voor ze hun zoon of dochter voorzien van de nodige kritiek, zeker op jonge leeftijd.