BMX 2000 DESSEL pakt 2 x goud en 1 x brons op EK BMX

Afgelopen weekend stonden er 1800 BMX’ers aan de start in het zuid Franse Sarrians voor het EK BMX.
Onder een verschroeiende zon werd er in alle leeftijdscategorieën gestreden voor de Europese eer en ook de leden van Dessel die talrijk aanwezig waren hebben daar weer hun beste kant getoond.
Zo waren er zeer mooie prestaties van jongeren die net niet de finale behaalde maar zeker tot mogelijke finalisten mogen gerekend worden de komende jaren.
Wie wel de finale behaalde waren onze twee jongste dames, Eline Wynants werd knap zesde en Nora Spooren in de zelfde leeftijd zevende.
Een bronzen medaille was er verrassend voor Bram De Laat in de categorie 25-29 welk toch een sterk bezette reeks is internationaal.
En tot slot behaalde Jaro Spooren bij de boys 10 jaar en Wannes Magdelijns bij de boys 14 jaar de gouden medaille binnen
Jaro had zich tijdens de reeksen een beetje op de achtergrond gehouden maar in de finale wist hij van start tot finish te domineren.
Wannes is aan een heel sterk seizoen bezig en won dit jaar zowat alles, enkel op het WK moest hij tevreden zijn met een tweede plaats en was het dus uitkijken of hij dit kon goedmaken op het EK.
En dat deed hij door ook de finale te domineren en zo zijn eerste EK goud te behalen.

En zo houd BMX 2000 DESSEL zijn traditie in ere door elk jaar toch meerdere mooie prestaties neer te zetten op internationaal vlak.