BMX 2000 Dessel succesvol op het Belgisch Kampioenschap

Afgelopen zondag werden in Keerbergen de nationale kampioenschappen BMX verreden.
Met een 600 deelnemers, veel publiek, niet al te veel regen en spannende races mag dit gerust een hoogdag in het seizoen genoemd worden.
Ook de leden van BMX 2000 DESSEL waren massaal aanwezig om net zoals de voorgaande jaren te zorgen dat er weer overwinningen mee naar Dessel konden.
En dit is ook nu weer gebeurt, al 15 jaar lang is en blijft Dessel de club die de meeste overwinningen pakt op de kampioenschappen met hun rijders.
Ook dit jaar was het weer vijf maal raak voor Dessel, zo waren er overwinningen voor Nora Spooren bij allerjongste girls waar het volledige podium Dessel gekleurd was met Eline Wynants en Lena Van Ballaer. Ook bij de boys 8 jaar was er de overwinning voor Jorre Loodst en een tweede plaats voor Jenthe Oeyen.
Bij de girls van 9/10 jaar was er wederom een overwinning voor Billy Goossens.
In de namiddag was het ook al meteen raak bij de boys van 12 jaar met een knappe overwinning van Jools Melis.
En tot slot was het volledige Elite podium Dessel gekleurd, op drie kregen we Ghinio Van De Weyer, op twee uittredend kampioen Wouter Segers en de titel was voor eerstejaars elite Mathijs Verhoeven, na de Europese junior titel van vorig jaar is dit meteen een mooi verlengstuk voor Mathijs.
Verder waren er nog enkele podium plaatsen voor de Desselse club met Thijs Wynants op twee bij de boys van 7 jaar, Sem Boeckx ook tweede bij de boys van 10 jaar, Gebbe Sauvelliers bij de boys 13 op twee en Robbe Meerts bij de boys 14 op drie en Talitha Van Hoof bij de dames van 17 jaar en ouder op een tweede plaats en tot slot was er nog een tweede plaats voor Brent Vanhoof bij de cruiser klasse 17/29.
Met nog heel wat ander finale plaatsen mag men nu al gerust stellen dat ook 2016 voor Dessel een geslaagd seizoen is.
Het aanstaande weekend zijn er ook weer heel wat Desselaars die deelnemen aan de Europese kampioenschappen in het Italiaanse Verona.