HEROPENING JOEL SMETS BMX CIRCUIT EEN SUCCES

Gisteren op 1 mei werd het vernieuwde JOEL SMETS BMX CIRCUIT officieel heropend in het sportpark Brasel in Dessel.

In de aanwezigheid van een 250 tal genodigden waaronder burgemeester Kris Van Dijck en de schepenen werd er voor de tweede maal in 17 jaar tijd een lint doorgeknipt voor het openen van de volledig nieuwe infrastructuur.

Een volledig nieuw BMX en MTB parcour werd er de afgelopen winter gebouwd nadat de club noodgedwongen moest gaan verbouwen doordat de internationale UCI normen de laatste jaren zijn aangepast en natuurlijk ook door de evolutie die BMX sport de laatste jaren heeft ondergaan.

Omdat de club BMX 2000 DESSEL toekomst gericht terug Europese kampioenschappen wil organiseren was deze verbouwing echt nodig.

Vanaf nu beschikken zij dan ook over een BMX circuit waar zowel internationale wedstrijden op georganiseerd kunnen worden alsook een circuit waar de recreatieve BMX’ers hun plezier kunnen hebben want er is ook met hen rekening gehouden zodat beginners en recreatieve rijders vanop 3m hoogte kunnen starten ipv op 5m hoogte.

Niet alleen is het BMX circuit volledig vernieuwd, ook is er een volledig nieuw mountainbike trail aangelegd langs het BMX circuit, dit is een lus waar men een stukje Ardennen naar de Kempen heeft gebracht door er een rock garden aan te leggen en nog enkele andere obstakels waar men de mountainbike technieken kan oefenen.

Dit mountainbike trail loopt dan weer over in een kids track waar de allerjongsten aan de slag kunnen om de beginselen van de sport onder de knie te krijgen.

Zowel het mountainbike trail als de kids track moeten nog vervolledigd worden de komende maanden en daarvoor loopt er nu een crowd funding van de club.

Wie dus op deze manier de club nog een warm hart wil toedragen en hun steentje wil bijdragen kan dit nog doen tot eind mei via de volgende kanalen.

https://nl.ulule.com/bmx-2000/bmx-2000-en