Kampioenschap van België BMX op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT

Op zondag 8 juli wordt er in het sportpark in Dessel de belangrijkste nationale wedstrijd van het jaar georganiseerd door off-road club BMX 2000 DESSEL.

Het is geleden van 2006 dat de nationale kampioenschappen nog in Dessel door gingen en sinds 2013 is het geleden dat toen de Europese kampioenschappen werden gehouden.

Ondertussen heeft men in Dessel het ganse circuit aangepast naar de laatste UCI normen en zijn ze in Dessel weer klaar voor organisaties op het hoogste niveau zoals nu met het kampioenschap van België, in 2019 de 3 nations cup en in 2020 is Dessel weer het mecca van de Europese BMX met voor de tweede keer de organisatie van het Europees kampioenschap.

Maar eerst zoals vermeld het kampioenschap van België voor alle categorieën en een challange (jeugd) wedstrijd en dit allemaal op zondag 8 juli.

Het zal een kampioenschap zijn waar iedereen vol voor kan gaan want de organisatie heeft de afgelopen weken iedereen de kans gegeven om zich voor te bereiden op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT want zowat de ganse Belgische top is aanwezig geweest tijdens trainingen, dit maakt dat dit kampioenschap zeer spannende wedstrijden zal opleveren en iedereen zijn eigen kans kan gaan.

 

Ook de eigen Desselse leden die elk jaar goed zijn voor enkele titels zullen zeker nu hun beste been voorzetten om op eigen circuit de titel te kunnen nemen.

Als we even naar de hoogste categorieën kijken gaan we zeker Marthe Goossens, afgelopen WK nog derde in de gaten houden want zij gaat het als jongeling opnemen tegen bv Elke Vanhoof die net terug is uit blessure en bij de elite mannen zullen alle ogen gericht zijn op Mathijs Verhoeven die zeker op zijn eigen circuit zijn nationale titel zal willen verlengen.

 

Iedereen is welkom in het sportpark Brasel in Dessel op 8 juli vanaf 10.00 uur.

Voor meer info kan terecht op de website en sociale media van de club.