Mountainbike kids en open wedstrijden in Dessel

Op 3 maart is het weer zover, dan is er alweer de eerste organisatie op en rond het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark Brasel in Dessel.
De eerste van vier maanden op rij dat er een wedstrijd wordt georganiseerd door BMX 2000 DESSEL, als eerste dus de jaarlijkse kids series die ook dit jaar weer samen georganiseerd worden met een open wedstrijd voor volwassenen.
In de voormiddag zijn het de volwassenen die aan de beurt komen in verschillende reeksen ingedeeld volgens leeftijd met een klasse min 40 jarigen en een reeks met plus 40 jarigen, maar ook de nieuwelingen en junioren heren en dames zullen aanzetten alsook de dames plus 18 jaar.
Allen met een apart podium.
En dan in de namiddag is het de beurt aan de verschillende reeksen bij de jeugd van 7 tot 15 jaar.
Tussen de vergunninghouders door worden er ook nog reeksen gereden voor jongens en meisjes die met een dag vergunning een keer kunnen proeven van de mountainbike sport.
Het parcour loopt net zoals de voorgaande jaren ook nu weer door de bossen in Brasel en gedeeltelijk langs het BMX circuit, het zal ook nu weer vol uitdagingen zitten met enkele nieuwe elementen die zijn aangebracht.

Verder zoals gezegd volgen er nog drie organisaties in 2019 met op 7 april een topcompetitie wedstrijd BMX, op 18 & 19 mei een 3 Nations cup BMX welk een landen wedstrijd is tussen Belgiƫ, Nederland en Duitsland en tot slot is er op 8 juni een Flanders MTB series en op 9 juni een ATB cross.

Het wordt dus een druk voorjaar voor de club met ook nog in het achterhoofd dat er volgend jaar het Europees kampioenschap BMX plaats vind en het 20 jarig bestaan van de club kan gevierd worden.
Meer info over de organisaties vind je op de sociale media kanalen van de club.