Provinciaal kampioenschap MTB Dessel op 5 & 6 maart 2022

Zoals de afgelopen jaren het geval was zal er ook weer in 2022 een toeloop zijn van mountainbikers in de bossen van het sportpak Brasel in Dessel.
In het weekend van 5 en 6 maart wordt er dan door de MTB afdeling van BMX 2000 DESSEL (off-road club 2000 Dessel) het Provinciaal kampioenschap van Antwerpen mountainbike georganiseerd voor alle categorieën, dus zowel de jeugd als volwassenen inclusief de elite dames en heren.

Voor de eerste keer zullen er dus twee dagen MTB wedstijden verreden worden op en rond het JOEL SMETS BMX CIRCUIT met op zaterdag 5 maart alle categorieën van de “Flanders MTB XCO series”, dit wil zeggen alle verschillende categorieën vanaf 16 jaar meisjes en jongens tot en met de elite dames en heren. Dus zullen ook alle toppers uit deze categorieën aanwezig om niet alleen te strijden voor de provinciale titel maar ook voor het klassement van de “Flanders MTB XCO series”.
Dit zijn wedstrijden voor enkel vergunning houders van Cycling Vlaanderen maar er is ook een OPEN wedstrijd voorzien voor mountainbikers zonder vergunning.

Op zondag 6 maart is het dan de beurt aan de jeugd van 7 jaar tot 15 jaar, ook hier rijden zowel de jongens als de meisjes vanaf 12 jaar voor de Provinciale titel en voor het tussenklassement van de “Flanders MTB kids series”.
Ook op zondag wordt er net zoals op zaterdag een OPEN wedstrijd voor volwassenen georganiseerd voor vergunning en niet vergunninghouders.
Ook bij de kids is het mogelijk om in te schrijven voor de dikke banden races, dit zijn korte wedstrijden voor jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar die willen kennis maken met de MTB sport en dus niet in het bezit zijn van een wedstrijdvergunning.

Het zeer uitdagende parcours loopt geheel op en rond het JOEL SMETS BMX CIRCUIT door de bossen en wordt al jaren lang aanzien als één van de mooiste parcoursen uit de series en verast elk jaar opnieuw heel wat deelnemers door de zwaarte en techniciteit van deze omloop.

Iedereen is dus van harte welkom op 5 & 6 maart in het sportpark Brasel om te komen supporteren of misschien zelfs wel deelnemen.

Meer info over aanvangsuren en dergelijk vind je op deze website en via de facebook pagina’s van de club.