Topcompetitie op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in Dessel

Op 2 & 3 september wordt er de volgende topcompetitie wedstrijd verreden in Dessel op het vernieuwde BMX circuit.
Op 13 augustus was de eerste test met de Flanders cup een voltreffer met liefst 500 rijders aan de start en heel wat publieke belangstelling.
Het rijders aantal zal tijdens de topcompetitie nog hoger liggen alsook het niveau van de rijders want dan zullen alle nationale toppers aan de start staan in de verschillende categorieën.
Het vernieuwde circuit blijkt een meevaller te zijn op alle gebied, we zagen bij de Flanders cup reeds mooie wedstrijden tot aan de finish en bovenal is het een vrij veilig circuit.
Op zaterdag 2 september is er al iedereen gratis welkom tijdens de officiële trainingen tussen 14.00 en 17.00 uur en op zondag is het dan wedstrijddag.
Vanaf 10.00 uur gaat de jeugd van 5 tot 11 jaar van start en de rijders met de 24” wielen, zij rijden hun wedstrijd volledig af inclusief de finales en daarna omstreeks 14.00 uur is het de beurt aan alle rijders vanaf 12 jaar tot de toppers uit de elite categorie.
Vanuit eigen rangen is het in de elite categorie uitkijken naar Mathijs Verhoeven die dit jaar op nationaal vlak nog niet veel steken heeft laten vallen en hij zal net zoals met de Flanders cup ook nu weer de overwinning willen behalen in zijn eigen Dessel.
Bij de dames elite is het dan weer Elke Vanhoof die zal proberen haar overwinningsreeks verder te zetten.
Voor meer info over de wedstrijd kan je altijd terecht op de club website en de facebook pagina.