Vier titels voor BMX 2000 DESSEL op het BK in Zolder

Onder een stralende zon en een recordopkomst aan rijders werd er zondag gestreden om de Belgische driekleur in alle categorieën. Voor de rijders van de off-road club BMX 2000 DESSEL is het net zoals vorig jaar uitgedraaid op vier titels, twee bij de dames en twee bij de heren.

In de voormiddag werd er al een eerste titel weggekaapt door de tweevoudige wereldkampioene Kjelle Poets bij de girls van 8-9 jaar. Zij wist ook dit jaar van start tot finish te domineren en is helemaal klaar voor de Europese en wereldkampioenschappen de komende weken.

Ook bij de boys noteerden we enkele mooie podiumplaatsen voor de Desselse rijders waaronder Rune Raeymaekers met een verdiende tweede plaats. Jools Melis behaalde na een inhaalrace nog net het podium op een derde plaats en tot slot was er bij de cruisers een verassende tweede plaats van Jannick Bunneghem.

In de namiddag was het dan de beurt aan de rijders boven de 11 jaar en daar wisten we meteen de titel te nemen bij de boys van 14 jaar met Brett Jacobs, die na een aarzelende start toch van start tot finish de koppositie wist vast te houden en zo zijn zesde nationale titel wist te winnen. De derde titel kwam er door een oppermachtige Karo Vertessen, die ook vandaag iedereen te snel af was bij de dames van 15-16 jaar.

Tot slot was er de machtsvertoning van Mathijs Verhoeven, vooraf al de grote favoriet en deze rol wist hij met glans waar te maken bij de boys van 16 jaar.

Verder ook hier enkele mooie podiumplaatsen met een knappe tweede plaats van Jinke Verbraeken bij de meisjes van 11-12 en wederom een tweede plaats van Jannick Bunneghem bij de boys 17 +.

Bij de junior categorie kregen we de nummer twee en drie voor Dessel met Joffrey Wouters op twee en Jona Laenen op drie.

Bij de elite dames ook twee podiumplaatsen met Tori van De Perre op de tweede en Talitha Vanhoof op drie en tot slot bij de elite mannen een knappe derde plaats voor Toon Jacobs.

Komend weekend komt er het belangrijkste weekend uit de geschiedenis van de Desselse club aan met de organisatie van de finales van het Europees kampioenschap 2013.

1700 deelnemers strijden er drie dagen om de Europese titel in de verschillende categorieën en ook hier zijn er verschillende Desselaars die kans maken op Europees goud.

Op donderdag starten reeds de trainingen en vanaf vrijdagmiddag barst het geweld los op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark van Brasel in Dessel.