Vier Vlaamse titels voor BMX 2000 DESSEL

Afgelopen zondag werden er op de blaarmeersen in Gent de Vlaamse kampioenschappen verreden.

Een deel van de toppers waren niet aanwezig omdat zij actief waren in Verona voor de European cup wedstrijd in Italie, maar desondanks waren er toch veel rijders komen opdagen in Gent en zagen we mooie wedstrijden.

Ook vanuit BMX 2000 DESSEL waren er heel wat rijders aanwezig en lieten zij wederom zien dat er op de kampioenschappen met hen rekening moet gehouden worden.

Deze keer waren de titels wel goed verdeeld onder clubs en stak er niemand echt bovenuit al had men in Dessel toch vier titels waaronder drie officiële en één challange ( jeugd ) titel.

Jaro Spooren nam die jeugd titel voor zijn rekening door zeer dominant zijn finale af te werken en niemand in zijn buurt te laten komen.

Bij de boys van 14 jaar was het na een spannende finale die eindigde in een millimeter sprint Wannes Magdalijns die aan het langste eind trok en zo na een fotofinish won.

Wannes is dan ook nog een jaar jonger.

Roy Van Aken won dan weer vrij makkelijk bij de categorie 19 jaar en ouder, hij domineerde van start tot finish en tot slot was het bij de elite helemaal feest voor Dessel, met maar liefst zes man in de finale was de kans groot dat deze titel naar Dessel ging en dat gebeurde dan ook.

Mathijs Verhoeven reed zijn eerste wedstrijd terug na zijn schouder blessure en kwam meteen sterk voor de dag en won met overtuiging de finale voor Sten Sauvelliers en Stef Lauwers, ook twee rijders van BMX 2000 DESSEL wat dus maakt dat het ganse elite podium voor Dessel was.

Het aankomende weekend zijn er al meteen de provinciale kampioenschappen in Ravels en ook daar zullen de Desselaars weer van de partij zijn.